340-40Gr Жаровня гриль чавунна 34*4 см
Про чавун:
Залізо із вмістом вуглецю понад 2,14%. Якщо менше, то сталь. Залізо у чистому вигляді! У нашому випадку без покриття (без емалі). Тому воно може іржавіти, якщо його залишити мокрим! Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо він новий). І в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як ви могли б подумати, а тонка полімерна плівка топленого масла (жиру), яка захищає ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, щоб не прилипала, потрібно готувати на олії. Можливо, випікати коржі можна і без олії. Так ось випікати на чавуні можна. Тому що, крім іншого, має високу тепловіддачу. Це чи не головна перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре розігрітої сковороди ви відчуєте за півметра! Подібного ефекту ви не отримаєте від інших матеріалів. Тепловіддача чавуну в 10 разів вища, ніж у алюмінію. Це означає, що продукт готується не лише у місці зіткнення з поверхнею, а практично повністю пропікається. Так що якщо ви смажите на алюмінієвій сковороді, випікаєте їх на чавунній.
Особливості чавунного посуду:
Надійна та зручна річ. Можна бити по ній усім, що попадеться під руку, і нічого не пошкодиш і нічого не відклеїться після цього. Можна різати прямо в каструлі або постукувати ложкою по стінці після перемішування, збиваючи шматочки їжі, не ушкоджуючи поверхню. Це зручна функція. Приємний зовнішній вигляд, що викликає бажання готувати, що нагадує про приємний досвід використання. Гарна річ для подарунка. Якщо людина потоваришує з чавуном, він довго буде вам вдячний. Цілком нешкідливий. Жодних перфтороктанових кислот або їх «нешкідливих» замінників.
Інструкції:
Перед першим використанням чавунний посуд слід розігріти на сильному вогні протягом 15-20 хвилин до припинення димлення, потім дати охолонути або промити під проточною водою. Потім розігрійте сковороду із сіллю (додайте 2-3 ст. л.), обсмажте на вогні 3-5 хвилин, помішуючи, дайте охолонути і на завершення змастіть всю поверхню (всередині та зовні) олією. Ваш посуд готовий до використання на всіх типах плит та на відкритому вогні. Після використання чавунний посуд слід витирати насухо або сушити на плиті. Якщо чавунний посуд з якоїсь причини заржавів, його можна легко відновити. Для цього видаліть іржу (за допомогою губки для миття посуду або наждачного паперу), вимийте виріб, просмажте його на плиті (відкритому вогні) протягом 25-30 хвилин і змастіть поверхню виробу олією. Вироби із чавуну стійкі до подряпин.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Майстерня |
Країна виробник | Україна |
Верхній діаметр посуду | 34 (см) |
Висота стінок | 4 см |
Кількість в наборі | 1 шт. |
Кількість ручок | 2 |
Кришка | немає |
Матеріал | Чавун |
Матеріал ручок | Чавун |
Підходить для індукційних плит | Так |
Стан | Новий |
Знімна ручка | Ні |
Тип посуду | Сковорода-гриль |
Форма | Кругла |
Користувацькі характеристики | |
Країна | Україна |
Торгівельна марка | TM "Maysternya" |
Інформація для замовлення
- Ціна: 776,23 ₴